SaS podporuje štrajk učiteľov, negatívne ich totiž zasiahnu vládne zmeny

11.09.2012 Bratislava

Bratislava 11. septembra (TASR) - Opozičná strana SaS podporí plánovaný štrajk učiteľov. Dôvodom je negatívne zasiahnutie tejto skupiny zmenami vlády Roberta Fica (Smer-SD) a nezvýšenie ich platov zo strany vlády, ktoré ešte predchádzajúci kabinet zložený aj z SaS plánoval. "Podporujeme štrajk," avizoval na dnešnom brífingu šéf SaS Richard Sulík.

Zdôraznil, že legislatíva predkladaná Smerom od marcových volieb do parlamentu nie je istotou, ale ranami istoty pre občanov. "Robí všetko preto, aby sa ľudia prestali snažiť," zdôraznil a oprel sa o reálny príklad učiteľky Zdenky s dvoma deťmi. Táto žena zarába v hrubom 600 eur a na dohodu si v školskom centre privyrába dodatočných 80 eur mesačne k výplate.

Pani Zdenka má tak v súčasnosti k dispozícii 586,89 eura mesačne na živobytie. Po zavedení vládnych zmien však jej čistý príjem klesne na 557,19 eura. "Nielenže vláda takýmto ľuďom nepridá, ale im zoberie," podotkol Sulík a upozornil na servilnosť vlády, ktorá nedokáže obhajovať záujmy SR v zahraničí a "ulúpené" peniaze od ľudí posiela na záchranu súkromných španielskych bánk.
 

Vyberte región